Nyheter

Reportage

Nissan Leaf, första elbilen med fem stjärnor

Nissan Leaf blev första elbilen att få fem stjärnor i Euro NCAP:s krocksäkerhetstest. Nissans elbil klarade sig utmärkt i den senaste testen och visade jämna höga värden i alla testmomenten.

Nissans elbil Leaf fick fem stjärnor i Euro NCAP:s senaste test.

Största skillnaden i en jämförelse med Volvo V60, som toppar testgruppen, är ett sämre resultat när det gäller nackskyddet vid påkörning bakifrån, som bedömdes som marginellt i Leaf, 2,9 poäng jämfört med 3,6 poäng för Volvo. Nissan har också ett sämre resultat när det gäller det elektroniska förarstödet.

När det gäller skyddet av både passagerare i framsätena och barn i barnstol har alla bilarna i testgruppen bra resultat och Nissan är i mitten av fältet när det gäller barnskyddet men i den nedre halvan när det gäller vuxenskyddet. Paradgrenen är fotgängarskyddet där Nissan Leaf är näst bäst efter Ford Focus.

Nissans elbil är nu klar för försäljning i Sverige och kan beställas från en återförsäljare.