Nyheter

Reportage

Renault Trucks lovar miljösatsning inför IAA

Renault kommer till den stora lastbilsmässan i Hanover med flera lösningar som tar sikte på mindre miljöpåverkan från framtidens lastbilar. Det handlar det om nya Euro 6-motorer med lägre utsläpp av både kväveoxider och partiklar, samt en rad lösningar för att hålla nere bränsleförbrukningen i något man kallar ”All For Fuel Eco Commitment”. Det handlar också om transporter i stadsmiljö och lösningar för alternativa bränslen.

Renault kommer att visa upp sina lösningar i hela linjen av transportfordon från Renault Master med Euro 6-motor till lösningar för lägre förbrukning och lägre underhållskostnader när det gäller tyngre fordon som helt nya Premium Optifuel. Renault visar även sitt robusta OptiTrack-system för sin linje av grusbilar och andra fordon för byggbranschen. De visas i en byggnation på Renault Premium Lander.

När det gäller miljölösningar har Renault tagit fram en eldriven Maxity, en Premium Distribution för naturgas eller biogas och en hybridlösning för samma modell. En prototyp av en eldriven Midlum plockas från testkörningar i Paris-regionen för att visas på mässan.