Nyheter

Reportage

Solceller som skydd och energiproducenter

Franska Renault har gjort en imonerande satsning på elbilar tillsammans med japanska Nissan. En miljösatsning som också är ett sätt att positionera sig som ett miljömedvetet och framtidsinriktat företag. Senaste satsningen i linje med det här är en invetsering i 40 hektar solcellspaneler på sex av sina franska fabriker.Solpanelerna kommer att producera el som räcker för att försörja en stad med 15 000 invånare.

Solpanelerna är också ett smart sätt att skydda nya bilar från vädrets makter, när de står parkerade på stora fabriksområden i väntan på leverans. Panelerna är konstruerade för att klara påverkan från stormar och kraften från hårt fallande hagel.
 
Även utanför Frankrike satsar Renault på solpaneler vid sina produktionsanläggningar. Företagets två spanska fabriker kommer få solpaneler som tillsammans motsvarar en yta på nära 100 000 m2.
 
Förundersökningar har också inletts om möjligheterna att sätta upp solpaneler vid företagets fabriker i Slovenien, Rumänien, Marocko, Brasilien, Colombia och Chile.
 
Vidare kommer företagets anläggning i sydkoreanska Busan vara försedd med 300 000 m2 solpaneler innan årsskiftet.
 
  • Dennis Hurvaldt

    Man blir så lycklig när man ser sådana här artiklar det ger en lite hopp om mänskligheten.