Nyheter

Reportage

Hemvården i Växjö testar elbil

Renaults Jessie Gagné visar funktionerna i Renault Zoe för fr.v: Ann-Cartrin Syring, Line Schröder och Martina Ståhl.

Renaults Jessie Gagné visar funktionerna i Renault Zoe för fr.v: Ann-Cartrin Syring, Line Schröder och Martina Ståhl.

Bästa sättet att se fördelarna och möjligheterna med elfordon är naturligtvis att använda dem i den dagliga verksamheten. Projekt GreenCharge har precis på börjat en verksamhet tillsammans med Renault där olika arbetsplatser får låna en elbil under en tid och testa den i den dagliga verksamheten. Först ut är hemsjukvården i Växjö, där Miljöfordon Syds Jonas Lööf introducerade nya Reanult Zoe.

Renault Zoe i hemsjukvårdens tjänst.

Renault Zoe i hemsjukvårdens tjänst.

Miljöfordon Syds Jonas Lööf och Stefan Nilsson har jobbat med projekt GreenCharge i drygt ett och ett halvt år. Vi jobbar med elbilsdemonstrationer, omvärldsbevakning och olika erbjudanden för att öka intresset för elbilar. Senaste delprojektet är ett samarbete med Renault där Jonas är ute på olika arbetsplatser för att visa möjligheterna med elfordon och samtidigt låna ut en bil för längre test i verksamheten.

Miljöfordons Syds Jonas Lööf pluggar in laddkabeln till den eldrivna Renaulten.

Miljöfordons Syds Jonas Lööf pluggar in laddkabeln till den eldrivna Renaulten.

Först ut är Hemvården i Växjö där Anna Trolle Hemvård nu kommer att använda en Renault Zoe i den dagliga verksamheten under tre veckor. Syftet är både att introducera elbilen för de användare som vi tror kan ha allt att vinna på att köra elbil och att skapa underlag för forskningen inom projekt GreenCharge.

Efter de här veckorna kommer bilen att flyttas till flera andra arbetsplatser och de inblandade ombeds att ge sina synpunkter i ett testprotokoll som ska visa hur den använts och vilka erfarenheter som gjorts.