Nyheter

Reportage

Renaults seriösa framtidsbil

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Framtiden är energieffektiv. Framtiden är bränslesnål. Framtiden är elektrisk. Allt detta vet vi, men det finns problem med råvarutillgångar och räckvidden. Renault Eolab är ett svar på VW XL1, en bil där all modern teknik tagits tillvara för att hålla nere bränsleförbrukningen och därmed miljöpåverkan.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens elbilar har sin givna roll att spela i morgondagens samhälle. Få tillverkare är så övertygade om detta som Renault. Tyvärr är räckvidden en begränsande faktor som fortfarande hindrar en riktigt bred försäljning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den franska regeringen bjöd in biltillverkarna att försöka ta fram en bil som klarade 10 mil på bara 2 liter bränsle. Renaults svar blev inte helt oväntat en laddhyrbid. Renault Eolab är extremt lätt, extremt strömlinjeformad och extremt snål. Väl i testbänken visade den sig klara 10 mil på en liter bränsle. En smått otrolig siffra för en bil. En riktigt otrolig siffra för en fyrsitsig bil.

ILLUSTRATIONS TECHNIQUES EOLAB

ILLUSTRATIONS TECHNIQUES EOLAB