Nyheter

Reportage

ICA, Scania och Lantmännen jobbar för 30% lägre CO2

LNG-680x340

Ica, som även har verksamhet  i Baltikum, har satt upp som mål att minska sina CO2 utsläpp med 30% fram till år 2020. Detta räknar man med att nå genom ett bra samarbete med fordonsleverantörer och drivmedelsleverantörer.

–För att nå det målet behöver vi en palett av fordon, bränslen från olika leverantörer av alternativa förnybara drivmedel och den rätta infrastrukturen, Per Andersson som är ansvarig för operativa kvalitetssäkringen i Sverige. Det betyder samarbete mellan oss alla.

Andersson ser samarbetet mellan Lantmännen och Scania, när det gäller etanolen som drivmedel, som ett intressant exempel.

– Ett sådant paket att visa upp för kunden där bränsleleverantören och fordonstillverkarna är med från början känns som rätt väg att komma vidare, säger Per.

Scania ser också detta som ett utmärkt projekt där man kan visa upp sitt utbud av lösningar för olika drivmedel som enligt Scania är marknadens bredaste utbud av lösningar för hållbara transporter. En klar markering från Scania om att det går att kontrollera och minska koldioxidutsläppen.