Nyheter

Reportage

Lexus är hybridmärket framför alla andra

Lexus CT 200h

Lexus CT 200h

Toyotafamiljens lyxbilmärke Lexus är hybridmärket framför andra i Sverige. Hela 97 procent av alla Lexus som såldes i Sverige under 2015 var el-/bensinhybrider. Toyotas hybridmodeller var också en stor framgång på den svenska bilmarknaden 2015. Var tredje ny Toyota personbil som såldes under förra året var en hybrid. 

Av de totalt 20 507 nya Toyota som registrerades under året var 6 851 bilar hybrider, dvs. drygt 33 procent.

Förarmiljön i Toyota Auris kombi hybrid

Förarmiljön i Toyota Auris kombi hybrid

Den mest populära Toyota-modellen är Auris, som också har den högsta andelen hybrider, drygt 61 procent. För Yaris, som också är en volymmodell, står hybriderna för nästan hälften (46 procent) av alla sålda Yaris under 2015.

Toyota Auris kombi hybrid

Toyota Auris kombi hybrid

För Lexus del dominerar hybriddrivna bilar på den svenska marknaden. Av de sammanlagt
1 532 nya Lexus som nyregistrerades under förra året var 1 482 hybrider.

Under 2016 breddas hybridutbudet ytterligare, då Toyota RAV4 börjar säljas i hybridutförande. Den versionen väntas stå för merparten av RAV4-försäljningen under året. Dessutom lanseras den ikoniska hybridmodellen Toyota Prius i en helt ny genera­tion.

Toyota Rav 4 hybrid

Toyota Rav 4 hybrid