Nyheter

Reportage

Tesla känns plötsligt omodernt

wTechrules - Geneva 2016 - 17 FebKineserna är på väg att rita om hela kartan för hur framtidens personliga transporter kommer att se ut. På bilmässan i Geneve lovar man en eldriven supersportbil med en räckvidd på 200 mil och en motoreffekt på  1044 hk.

Prestanda och miljöpåverkan av framtida elfordon kommer att revolutioneras av det som beskrivs som en innovativ, räckviddförlängande turbinladdnings-teknik som presenteras för första gången på den 86:e Genevesalongen den 1 mars, 2016.

Det kinabaserade bilutvecklingsföretaget, Techrules, kommer att visa sitt unika och patenterade ”Turbine-Recharging Electrical Vehicle”-system (TREV) i ett nytt supersportbilskoncept. Systemet innehåller ett flertal tekniska innovationer som ger oöverträffade framsteg inom både miljöeffektivitet för hela livscykeln och dynamiska prestanda.

Techrules supersportbilskoncept med TREV-teknik beräknas få bland annat följande prestanda:
– Max. effekt: 768 kW (1044 hk)
– Räckvidd: över 2000 km

Om Techrules:

Techrules är ett nytt forsknings- och utvecklingsföretag i bilbranschen baserat i Peking, Kina. Företagets mål är att utveckla drivlineteknik för bilar som kan göra nästa generation fordon: effektivare, miljövänligare och lättare att använda med en bättre användarupplevelse.

Techrules är ett dotterbolag till TXR-S, ett forsknings- och utvecklingsföretag som har andra dotterbolag verksamma inom utvecklingen av nya material, biogasproduktion och flyg- och rymdindustrin.