Nyheter

Reportage

BMW i3 i DriveNows bilpool i Stockholm

wi3_2

Lagom till påsk, med start den 17:e mars, kommer carsharingföretaget DriveNow att lansera 30 elbilar av modellen BMW i3 som en del av sin flotta i Stockholm. I Köpenhamn lanserade DriveNow förra året en helt eldriven flotta med 400 BMW i3-bilar i samarbete med Arriva. Projektet är världens största elbilskoncept som gjorts tillsammans med kollektivtrafiken och har redan resulterat i över 100 000 körningar. 

DriveNow är en flexibel carsharing-tjänst från BMW Group och Sixt som möjliggör ett fritt och hållbart sätt att ha tillgång till bil i stan. I höstas lanserades DriveNow i Stockholm och nu utökar vi flottan med 30 nya elbilar av modellen BMW i3.

Nu blir det alltså möjligt för alla stockholmare att köra eldrivet utan att äga en egen elbil. Carsharing-tjänsten DriveNow utökar flottan och introducerar elbilar av modellen BMW i3 på Stockholms gator. Bilarna finns tillgängliga från och med 17 mars 2016 och föraren betalar bara för användning per minut. Initialt lanseras 30 elbilar som enkelt går att lokalisera och låsa upp direkt på gatan via DriveNows app. BMW i3 är helt eldriven där körningen är tyst, bekväm och hållbar.

wi3_1

– Statistik från våra tyska marknader visar att 35 procent av våra kunder aldrig hade testat att köra eldrivet innan de körde BMW i3 genom DriveNow. Varje månad genomförs cirka 20 000 elbilskörningar med oss i Tyskland och intresset att köra hållbart är jättestort. Vi har även sett stor efterfrågan i Stockholm att vi ska ta in i3 i flottan. Därför känns det riktigt kul att nu kunna erbjuda stockholmarna ett miljösmart alternativ, säger Fredrik Ellsäter, VD för DriveNow Sverige.

DriveNows globala bilflotta består i dagsläget av 20 procent elbilar. I Köpenhamn lanserade DriveNow förra året en helt eldriven flotta med 400 BMW i3-bilar i samarbete med Arriva. Projektet är världens största elbilskoncept som gjorts tillsammans med kollektivtrafiken och har redan resulterat i över 100 000 körningar.

– Köpenhamnslanseringen har varit en stor succé, mycket på grund av att staden har jobbat hårt för att ligga i framkant gällande utvecklingen av infrastrukturen för laddningsstationer. Eftersom infrastrukturen är en förutsättning för att ännu fler ska kunna köra eldrivet så har vi en bra bit kvar i Stockholm. Genom att lansera den helt eldrivna BMW i3 är vår förhoppning att öka efterfrågan på laddstationer i och utanför stan, säger Fredrik Ellsäter.

Den 20 oktober 2015 lanserades DriveNow i Stockholm. Genom tjänsten kan användaren hitta och boka en bil direkt i sin mobil. Bilarna står parkerade på Stockholms gator så användarna behöver varken hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation. DriveNow har sedan tidigare ett utbud av BMW 1-serie och 2-serie Active Tourer, samt MINI Hatch (tre- och femdörrars) i sin Stockholmsflotta.

Kör elbil med DriveNow – så enkelt fungerar det:

Gå med genom att gå in på drive-now.com. Registreringsavgiften är 290 kronor.

För att hitta närmaste i3:a går du in i appen, trycker på bilfilter och väljer BMW i3. För att öppna bilen använder du DriveNow-appen eller ditt kundkort.

Du kan köra var du vill, parkera var du vill och avsluta bokningen där det passar dig bäst inom verksamhetsområdet.

När bilen har 20 procent kvar av batteriet får du en fråga om du vill hjälpa oss att ladda bilen – Laddar du bilen får du 20 bonusminuter som tack för hjälpen. Närmaste laddningsstation hittar du enkelt i DriveNow- appen eller i bilens navigation.

Du betalar bara per minut, inga fasta månadskostnader eller abonnemangsavgifter. Så kör du i tre minuter betalar du bara för tre minuter, 4.50 kr i minuten.

Om DriveNow:

DriveNow, är en flexibel bildelningstjänst från BMW Group och Sixt som finns i flera europeiska städer. DriveNow erbjuder ett utbud av premiumbilar från BMW och MINI. Bilarna kan hyras och lämnas tillbaka på den plats som passar användaren bäst inom verksamhetsområdet. Registrerade kunder reserverar och bokar bilarna via DriveNows app eller hemsida. Genom BMW i3 erbjuder DriveNow dessutom en helt eldriven mobilitetslösning i Berlin, Hamburg, München, London och Köpenhamn. DriveNow finns just nu i München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Wien, London, Köpenhamn och Stockholm.