Nyheter

Reportage

Elfordonspremie på 10 000 kronor till Twizy-köpare

Twizykonsumenten kan glädja sig åt en statlig elfordonspremie som införts för elcyklar, elmopeder och elmotorcyklar. Twizy är ett fyrhjuligt elfordon med plats för två och finns i två utföranden: Twizy 45, klassad som EU-moped (45km/h) och Twizy 80, klassad som fyrhjuling (80 km/h).

Twizy, med plats för två personer, är säkrare än en vanlig motorcykel med sitt rörformade chassi, krockkudde samt säkerhetsbälten för förare och passagerare.

Fordonet laddas enkelt via ett integrerat 230V eluttag på cirka 3,5 timme och räckvidden är upp till 10 mil (NEDC).

Premien motsvarar 25 procent av inköpspriset inklusive moms, maxbeloppet för bidraget är 10 000 kronor och detta uppnås med Twizy.

Öppnandet av ansökningarna för premien startade 1 februari 2018 på Naturvårdsverket www.naturvardsverket.se. Bidraget gäller retroaktivt från och med 20/9-2017.

”Twizy ingår i Renaults globala elfordonsstrategi och visar vår bredd med ett flertal olika elbilsmodeller i flottan; Twizy, ZOE och Kangoo ZE. Twizy är perfekt i stadsmiljö med sina kompakta mått, smidighet och körglädje. Vi är mycket glada över att Twizy omfattas av premien som möjliggör för fler att ställa om till eldrift.  Även unga förare med EU-körkort kan köra utsläppsfritt med Twizy, säger Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic AB