Nyheter

Reportage

Böcker

Böcker

30 biltips – som hjälper dig att spara både pengar och miljö

Miljöfordon Syd har gett ut boken ”30 biltips som hjälper dig att spara både pengar och miljö” som i ett led att öka kunskapen kring mer miljöanpassad fordonsanvändning. Boken har redan sålts i över 6000 exemplar. Läs mer om boken nedan och hur den beställs.

Om boken:

Bilen behövs, och kommer alltid att behövas, men dagens slentrianmässiga användning är inte hållbar. Tiden är kommen där vi behöver hjälpas åt att minska våra bilars miljöbelastning. I denna bok har vi samlat ett smörgåsbord av tänkbara tips som varje enskild bilägare kan använda för att spara både pengar och miljö! Varje tips presenteras med en intresseväckande illustration samt kort fakta och hur mycket man kan spara. Författare är Miljöfordon Syds projektledare Jonas Lööf.

Exempel på tips som presenteras i boken:

Bil efter behov, Bränslesnålast i klassen, Köp miljöbil, Bygg om till miljöbil, Serva bilen regelbundet, Hitta rätt direkt med GPS, Använd AC/ACC med förnuft, Sparsam körning, Öka trycket i däcken, Motorbromsa, Håll skyltad hastighet, Hoppa över växlar, Undvik onödig last, Kollektivtrafik ett bra komplement, Cykla mer m.fl.

Boken är en rolig, miljövänlig och billig present till anställda, kunder, leverantörer, kommunens invånare, vänner m.fl. Flera kommuner och företag köper in boken som julklapp eller sommarpresent till sina anställda.  

Boken erbjuds till specialpriset: 30 kr exkl. moms (6%). Porto tillkommer.

Vid köp av en kartong 116 böcker ges 20% rabatt.

Affischer för bilhallen och mässan

Miljöfordon Syd har tagit fram fyra affischer baserat på tipsen i miljöboken som är indelade i fyra områden: Grönare bilköp, Grön bilanvändning, Sparsam körning och Komplement till bilen.

Affischerna är i måttet 70 x 100 cm och trycks i fyrfärg. Lämpliga att sätta i ram, direkt på en vägg eller i en så kallad trottoarpratare.

Affischerna kostar 250 kr per st eller 800 kr för en uppsättning av alla fyra affischer. Moms och frakt tillkommer.

 

 

Sälja miljöbil – satsa på miljö & tjäna pengar!

                   

Sälja miljöbil är en uppdatering av Sälja miljöbil 2008 och ett samarbete mellan Gröna Bilister och Miljöfordon Syd. Handboken innehåller konkreta tips och argument för en bilförsäljning med lägre miljöpåverkan och vänder sig i första hand till generalagenter, bilåterförsäljare och bilförsäljare som vill vara en del av lösningen för att göra bilen grönare.

Boken är kostnadsfri och finns som nedladdningsbar pdf. Ladda ner den redan idag! Klicka här.

Är ni bilhandlare och vill fördjupa er ytterligare hjälper vi gärna till med utbildning där säljarna uppdateras på senaste förmåner för miljöbilar, skillnader mellan olika tekniker, drivmedel utifrån ett miljöperspektiv m.m.. Kort och gott de bästa argumenten för att sälja fler miljöbilar och tjäna mer pengar på en stadigt växande miljöbilsmarknad.

För mer information kontakta projektledare:

Jonas Lööf

Telefon: 0706-550771

E-post: jonas@miljofordonsyd.se

 

 

 

Sälja miljöbil 2008

Sälja miljöbil 2008 är ett samarbete mellan Bilfakta Sverige AB, Gröna Bilister och Miljöfordon Syd. Handboken innehåller konkreta tips och argument för en bilförsäljning med lägre miljöpåverkan och vänder sig i första hand till generalagenter, bilåterförsäljare och bilförsäljare som vill vara en del av lösningen för att göra bilen grönare.

Boken är fortfarande aktuell och de sista exemplaren erbjuds till specialpris 25 kr per bok + moms och porto.

Beställning sker enklast via e-post: jonas@miljofordonsyd.se

För mer information kontakta projektledare:

Jonas Lööf

Telefon: 0706-550771

E-post: jonas@miljofordonsyd.se

 • Kalender

  juli 2017
  M T O T F L S
  « Jun    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Ur Debatten: