Fastighetsbolag erbjuder hyresgäster tillgång till elfordon

Fastighetsbolag erbjuder hyresgäster tillgång till elfordon

Fastighetsbolaget Heimstaden ge sina hyresgäster tillgång till elfordon i direkt anslutning till sina hem. Det handlar om fordonspooler och gäller främst fastigheter inom nyproduktion.

Heimstaden uppger att de vill gå i bräschen för klimatomställningen och "vara värdeskapande för hyresgäster och samhället i stort". Genom samarbetsavtal med företaget OurGreenCar möjliggör Heimstaden fordonspooler med eldrivna fordon märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval i nyproducerade fastigheter.

Med fordonspool behöver inte hyresgästerna äga en egen bil utan kan resurseffektivt dela med sina grannar. Detta bidrar till färre stillastående bilar på gatorna och frigör plats åt fler grönområden.

- Heimstaden har ett tydligt hållbarhetsfokus i sin förvaltning och med OurGreenCar adderar vi ett modernt alternativ till att äga bil. Med mobilitetslösningar kopplade till fastigheterna underlättar vi för hyresgäster att ta klimatsmarta beslut samtidigt som marken används mera effektivt eftersom färre parkeringsplatser behövs, säger Helena Löfgren, Strategic Purchaser på Heimstaden i ett uttalande.