HYVIA på vätgasutställning
Renault ligger bakom fransk storsatsning på vätgas

HYVIA på vätgasutställning

HYVIA, som är ett företag med fokus på breda lösningar för hela samhällsbyggande baserat på vätgas, deltar i Hyvolution Exhibition den 1:a och 2:a februari 2023, i Paris, Porte de Versailles, Frankrike (monter 6D64). Med stöd av sina två aktieägare, Renault Group och Plug Power (ett amerikanskt företag som tillverkar bränsleceller), och som den enda franska biltillverkaren i "Important Project of Common European Interest - Hy2Tech", visar HYVIA fullt ut sitt kompletta ekosystem dedikerat till vätgasmobilitet 2023.

Dess utbud av vätgasdrivna kommersiella fordon (skåpbilar, minibussar och chassin-hytter) fortsätter att rulla ut på Europas vägar 2023 för att möta de intensiva behoven hos yrkesverksamma i urbana områden med höga krav på låga koldioxidutsläpp. Vätgastankning och -laddningslösningar samt finansierings- och underhållserbjudanden erbjuds i ett skräddarsytt erbjudande anpassat för varje kund.

År 2023 accelererar HYVIA-fabriken i Flins, Frankrike, sin utveckling med upptrappningen av sin bränslecellsmonteringslinje, konstruktionen av sin elektrolysör för att producera väte med låg kolhalt och en monteringslinje för vätgastankstationer.

HYVIA deltar också från den 4 februari 2023 i evenemanget "On top of positive energies" i Morzine-Avoriaz, Frankrike. Detta för att öka medvetenheten om utmaningarna med energiomställningen och hållbar utveckling och hur väte kan spela en avgörande roll.

Den vätgasdrivna Renault Master Van H2-TECH presenteras för företag, lokala myndigheter och allmänheten tillsammans med innovativa lågkoldioxidtillämpningar. Utsökta exempel på lösningar för energiomställningen i det särskilt ömtåliga ekosystemet i de höga bergen. Evenemanget jobbar med färdplanen för regionen Auvergne-Rhône-Alpes, som piloterar projektet "Zero Emission Valley" för att utveckla vätgasindustrin och bekämpa föroreningar. Utställningsbyn Energy Observer Foundation har fått sitt namn från det första autonoma vätgasdrivna fartyget med nollutsläpp, som har seglat runt världen sedan 2017.