Nissan firar 40 år inom motorsport med Ariya Nismo
Vässad Ariya nästa specialare från Nismo

Nissan firar 40 år inom motorsport med Ariya Nismo

Nissan har varit aktiv i flera motorsportgrenar som 24-timmarsloppen Le Mans, Daytona, Formula Nippon och Japan Grand Touring Championships. i år firar NISMO – som står för Nissan Motorsport – 40 år och det firas med en specialversion av Nissan Ariya med klassiska tillägget Nismo.

Huvudfokus för Nissan när det gäller motorsport är för närmande Formula E. Nissan ARIYA NISMO som kommer till Sverige under hösten, kommer med 436 hk/320 kW, specialdesignade säten, starkare bromsar och ett sportigare chassi mm.

Ariya NISMO är dynamisk och distinkt och med ultimat Nissan-prestanda. Modellen bygger på Nissans starka NISMO-arv och behåller sin japanskinspirerade design. Den har vassa och sportiga exteriöra detaljer och en aerodynamisk design som minskar luftmotståndet, vilket i sin tur har god effekt på prestanda och räckvidd.

Elbilen och crossover Nissan Ariya finns idag med ett 63 eller 87 KW batteri, och antingen med framhjulsdrift eller med e-4ORCE, som är Nissans prisbelönta 4x4-system.

"Ariya NISMO uppnår den perfekta balansen mellan den omedelbara responsen och accelerationen hos en helt elektrisk bil med den mekaniska finjusteringen av en sportbil, vilket resulterar i en enastående bil för daglig körning. Med sin slående design och ställning, kommer den sticka ut från mängden! säger Mayra González, Vice President Marketing and Sales, Nissan Europe