Renaults lättlastare erbjuds med batterier eller med bränsleceller
Fullt utbud av drivlinor i nya Renault Master

Renaults lättlastare erbjuds med batterier eller med bränsleceller

När Renault lanserade sin senaste Master e-Tech gjorde företaget klar att lättlastaren  skulle få en rad olika drivlinor där kunden kunde välja mellan elddrivning med två olika batteristorlekar, 40 eller 87 kWh, eller eldrivning med bränsleceller och vätgas.

HYVIA, ett joint venture mellan Renault Group och Plug dedikerat till vätgasrörlighet, och HYPE, en oberoende renodlad aktör inom nollutsläppsmobilitet och en pionjär inom vätgastaxibilar, har tillkännagett ett partnerskap för att påskynda vätgasrörlighet.

Projektet i korthet:

En gemensam vision: vätgasutsläpp är en av de lösningar som behövs för att göra den nödvändiga energiomställningen till en framgång och möta utmaningarna med klimatförändringar och folkhälsa.

Ett mål: att snabbt utveckla relevanta användningsområden för väte utan koldioxid, samtidigt som man säkerställer volymökningen som möjliggör lägre kostnader.

Detta partnerskap täcker hela ekosystemet av H2-mobilitet: utbudet av koloxidfritt väte, H2-tankstationer och vätgasfordon, med början:

Försörjning av kolsyrefritt väte: HYVIAs 1 MW elektrolysator baserad på dess Flins-anläggning kommer att förse HYPE:s nätverk av bränslestationer i Paris-regionen med kolsyrefri vätgas.

Vätgasbilar: för sin intensiva verksamhet kommer HYPE att använda en ny L2H2-arkitektur med hög kapacitet Renault Master H2-TECH skåpbil från HYVIA. Minst 9 ytterligare fordon kommer att levereras under 2024 till HYVIAs kunder runt HYPE-stationer. Dessa H2-bilar kommer att finansieras av HYVIA och kommer att ingå i Last Mile-programmet av HYPE, med stöd av regionen Ile-de-France, ADEME och European Connecting Europe Facility, för att dra nytta av subventioner för vätgasdrivna kommersiella fordon.

Detta partnerskap möjliggjordes av den kompletterande karaktären hos de lösningar som för närvarande erbjuds av de två partnerna:

HYVIA, med sin unika och heltäckande ekosystem- och finansieringslösning, som möjliggör utplacering av koldioxidfria vätemobilitetsprojekt.

HYPE, som bygger på styrkan hos sin integrerade nollutsläppsplattform - flotta och bokningsapplikation dedikerad till nollutsläpptaxibilar, distributionsstationer för grönt väte - och dess Last Mile-program av HYPE