vätgas och bränslecell ger skåpbilen bra räckvidd och nollutsläpp
Renault Master för nollutsläpp

vätgas och bränslecell ger skåpbilen bra räckvidd och nollutsläpp

Renault Master Van H2-TECH är vätgasbilen för proffs: nollutsläpp, 5 minuter tankningstid och mer än 400 km räckvidd.
Den drivs av en 30 kW bränslecell med Plug-teknologi och visas i dagarna i Spanien som är ett strategiskt land för båda företagen då landet är mycket engagerat i energiomställningen.

HYVIA och Plug anordnar evenemang i Spanien för att provköra Renault Master Van H2-TECH:
I Barcelona den 30 maj kl 10-13 på Mercabarna
I Zaragoza den 31 maj, från 10:00 till 13:00, på Carreras Grupo Logístico Plaza
I Madrid den 1 juni kl 10-13 på Mercamadrid

"Efter våra provkörningar i Nederländerna med början i maj fortsätter HYVIA att gå framåt i Europa och är stolta över att återigen provköra sin vätgasbil Renault Master Van H2-TECH i Spanien. Med vår partner Plug accelererar vi för att implementera vätgasrörlighet på vägarna. Starkare tillsammans!"

Julien Etienne, HYVIA Chief Commercial Officer.

"Mindre än två år sedan gick Renault Group och Plug samman i HYVIA Joint Venture för att bli ledande inom lätta nyttofordon för bränsleceller i Europa. Vi kombinerade Renaults billedarskap med Plugs vätgasteknologi. Denna vecka presenterar vi i Spanien resultaten av detta partnerskap - Renault Master Van H2-TECH. Spanien är ett strategiskt land för Plug med stor potential för vätgas. Det är därför vi har valt Barcelona, Madrid och Zaragoza för att presentera skåpbilen för hållbart medvetna kunder.”

José Luis Crespo, Plug General Manager för applikationer och globala nyckelkonton.

HYVIA, ett joint venture mellan Renault Group och Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), en ledande leverantör av nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna väteekonomin, närvarande i Spanien, Renault Master Van H2-TECH, en grön vätgasdriven skåpbil designad för att påskynda koldioxidutsläppen av rörlighet på vägarna.

Renault Master Van H2-TECH är en vätgasdriven stor skåpbil, med en lastvolym på 12m3, anpassad för transport av varor och paket, som tillgodoser proffs behov för deras intensiva användning.
Med en optimal tankningstid på endast 5 minuter och en räckvidd på 400 km, tillåter den företag och andra användare att upprätthålla konkurrenskraften för sin verksamhet och ändå leva upp till sin ambition med nollutsläpp. Höjden på 1,8 meter i lastutrymmet, ger ståhöjd inne i skåpet.
Renault Master Van H2-TECH tillverkas i Frankrike: fordonstillverkning vid Batilly-fabriken, Plug-bränslecellsmontering och testning i Flins vid HYVIA-fabriken och bränslecellsintegration vid Gretz-Armainvilliers nära Paris.
Plugg 30 kW bränslecell

Skåpbilen är utrustad med Plugs 30 kW bränslecell, ett 33 kWh batteri och tankar som innehåller 6,4 kg väte (4 tankar på 1,6 kg). Plugs 30 kW bränslecellsmotorer, kallade ProGen, är flexibla kraftbyggstenar designade för oberoende företag som vill satsa på hållbar bränslecellskraft.